Öğrenci Ödülleri

SİU 2013′de üç dalda öğrenci bildiri ödülü verilecektir. Kurultay gala yemeği sırasında ödül alan bildiriler ilan edilecek ve bildirilerin ilk yazarlarına ödülleri verilecektir.

IEEE En İyi Bildiri Ödülü

İlk yazarı öğrenci olan bildiriler arasından seçilecek ilk üç bildiriye IEEE En İyi Bildiri Ödülleri verilecektir. Bildiriler herhangi bir konuda olabilir ve sözlü veya poster oturumlarına ait olabilir. Bildirinin ilk yazarı öğrenci olmalıdır ve bu öğrenci kurultayda bildirisini sunmalıdır. Ödül alan bildirilerin ilk yazarına birer plaket verilecek, ayrıca birinci, ikinci, ve üçüncü bildiriler için ödül verilecektir.

Düzenleme Kurulu tarafından finale kaldığı tespit edilen bildiriler kurultay sırasında IEEE Ödül Kurulu tarafından En İyi Bildiri Finali Özel Oturumunda ayrıca değerlendirilecek ve ilk üç bildiri bu şekilde tespit edilecektir.

Alper Atalay Ödülü

1998 yılında kaybettiğimiz değerli öğrencimiz Alper Atalay anısına konulan Alper Atalay SİU en iyi öğrenci bildiri ödülü yapay görme ve/veya örüntü tanıma konularında yapılan en iyi öğrenci çalışmalarına verilecektir.

Alper Atalay kimdir?

Alper Atalay ödülü için finale kalan bildiriler, aday öğrenci bildirileri arasından aşağıdaki konularda hakemlerden en yüksek notu alanlar arasından seçilerek belirlenecektir.

Konuşma/Ses İşleme ve Tanıma

Bilgisayarla Görü

Örüntü ve Nesne Tanıma

Sinyal İşleme için Otomatik Öğrenme

İnsan Makine Etkileşimi

Sinyal-İmge Elde Etme ve Oluşturma

İmge İşleme

Video İşleme

İmge Basımı ve Sunumu

İmge/Video/Ses Tarama, Bulma

İmge/Video/Ses Damgalama

Finale kalan bildiriler Alper Atalay Ödül Kurulu tarafından tekrar değerlendirilerek ilk üç bildiri belirlenecektir.

En İyi Uygulama Bildirisi Ödülü

Sinyal işleme ve/veya iletişim uygulamalarına yönelik bildiriler arasından seçilecek ilk üç bildiriye En İyi Uygulama Bildirisi Ödülleri verilecektir. Bildiriler herhangi bir konuda olabilir ve sözlü veya poster oturumlarına ait olabilir. Ödül alan bildirilerin ilk yazarına birer plaket verilecek, ayrıca birinci, ikinci, ve üçüncü bildiriler için ödül verilecektir.

Düzenleme Kurulu tarafından finale kaldığı tespit edilen bildiriler, kurultay sırasında değerlendirilecek ve ilk üç bildiri bu şekilde tespit edilecektir.